Я перепробувала безліч рецептів компотів з ревеню і зупинилася на цих трьох. Ви навіть не уявляєте, наскільки вони смачні та ароматні взимку.
Перший рецепт
Видаляю листя ревеню, залишаю стебла тільки які на шматочки нарізаю довжиною 3-4 см.
Заповнюю на одну третину банки. Я не стерилізую банки, просто їх мою ретельно.
Лимон на кружечки нарізаю, по два додаю в кожну банку і м’яти гілочку кладу.
Заливаю водою окропу з каструлі. Якщо не вистачає води, з киплячого чайника доливаю до верху самого.
Надягаю кришку на банку для зливу рідини і воду назад зливаю в каструлю.
Висипаю цукру 300 грамів і на вогонь ставлю каструлю. Киплячим сиропом банки заливаю до самого верху.
Кришкою закриваю і банки перевертаю.
Взимку філіжанку випити компоту такого — одне задоволення. Крім того, ревінь дуже корисний.
Другий рецепт
Нарізаний ревінь по банках розкладаю, беручи по 200 грамів приблизно.
Додаю каркаді чаю 2-3 стол-е ложки на банку 3-х літрову.
Заливаю окропом банки і зливаю відразу воду в каструлю назад.
Додаю цукру 300 г. Кількість цукру краще за смаком регулювати, але зазвичай я кладу не менше 250 грам на банку 3-літрову.
Киплячим сиропом банки заливаю, кришками закочую і банки перевертаю.
Подивіться, який яскравий і насичений колір компоту, він неймовірно смачний.
Третій рецепт
Заповнюю ревенем нарізаним банки приблизно на одну третину.
Апельсин кружальцями нарізаю, видаляю кісточки. Додаю апельсина по три кружечки у кожну банку, зазвичай один середній апельсин на дві банки вистачає.
Заливаю окропом крутим.
Зливаю воду і вдруге киплячим сиропом заливаю, додавши цукру 300 грам на банку 3-х літрову.
Банку закриваю, перевертаю і залишаю до повного остигання.
Компот із апельсином виходить просто чудовим на смак.
Зберігаю банки з компотом при кімнатній темпер-ре, і за багато років жодна банка не вибухнула і не роздулася.