Завдяки цьому рецепту, у вас вийде дуже м’яке і смачне тісто, універсальне, яке поєднується з різними начинками. Я зробила м’ясну з фаршу, а ви можете спробувати з сосисками або шинкою та сиром.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- вода тепла, 250мл;
- борошно, 350 г;
- сіль, 1 ч.л;
- сметана, 2 ст.л;
- розпушувач, 1.5 ч.л.
Для приготування начинки необхідно:
- цибуля, 1 шт;
- фарш, 350 г;
- рис варений, 100 г;
- сіль, спеції, зелень.
Процес приготування пиріжків
Цибулю ріжемо кубиком і обсмажуємо до напівготовності.
Додаємо фарш, перемішуємо з цибулею, солимо і перчимо, посипаємо різними спеціями за смаком і смажимо до готовності. В кінці ви можете додати за смаком часник та зелень. Остуджуємо.
Рис відварюємо та остуджуємо.
У теплій воді розводимо сметану, солимо.
Всипаємо борошно з розпушувачем і вимішуємо гладке і м’яке тісто. Накриваємо тісто та залишаємо на 15 хвилин.
Рис змішуємо із фаршем.
Тісто ділимо на порційні шматочки, скачуємо колобки та накриваємо їх, щоб не обвітрилися.
Розкачуємо кожен колобок в тонкий коржик, на край кладемо начинку і згортаємо рулет, заправляючи краї, щоб трубочка вийшла щільною і не пропускала начинку.
Обсмажуємо пиріжки в сковороді в олії до рум’яності з усіх боків.
Ситні, апетитні та дуже м’які пиріжки, як бачите, готуються просто і швидко, немає потреби довго поратися з тістом.