Наваристий розсольник з перловкою, солоними огірками та м’ясом

Сьогодні готую розсольник – багатьма улюблений суп на м’ясному бульйоні. Смачний, густий, наваристий, з солоними чи маринованими огірками, з м’ясом та перловою крупою!

Нарівні з м’ясною збірною солянкою, такий ситний суп відрізняється приємним ароматом, кисло-солодким, злегка гострим смаком, а доповнення у вигляді обсмаженої томатної пасти, надає йому ще й апетитного забарвлення.

Ділюся рецептом приготування:

Готувати розсольник буду зі свининою – тут 600 г реберної частини, яку я відразу порізала на невеликі шматочки.

Але спочатку, 50 г перлової крупи заливаємо окропом, нехай набухає і розпарюється.

Наливаємо в каструлю 2-2,5 літри холодної води, викладаємо шматочки м’яса, на сильному вогні, під кришкою доводимо до кипіння, знімаємо піну, зменшуємо нагрівання і варимо хвилин 15-20.

Тим часом, 2-3 картоплини нарізаємо невеликими довгастими брусочками.

Велику цибулину ріжемо дрібними кубиками.

Бульйон злегка підсолюємо та для аромату всипаємо 1 ст.л. сухого овочевого бульйону – це домашня універсальна приправа, у складі якої цибуля, морква, коренева та стеблова селера, пастернак, перець та зелень.

Моркву натираю на великій тертці. Солоні, квашені або як у мене, мариновані огірки нарізаємо дрібними шматочками або не дуже довгою соломкою.

Розпарену перловку промиваємо і викладаємо в каструлю, нехай вариться разом із м’ясом в ароматному бульйоні.

Тим часом, підготуємо овочеву засмажку. У розігріту сковороду вливаємо 3 ст.л. олії, смальцю або топленого масла, і на ній обсмажуємо цибулю з морквою до м’якості та золотистого кольору.

Додаємо до овочів лавровий лист, повну столову ложку томатної пасти, злегка обсмажуємо та всипаємо 1 ч.л. цукру.

Туди ж відправляємо нарізані огірки, перемішуємо та вливаємо неповну склянку огіркового розсолу чи маринаду, і стільки ж води чи бульйону.

Все добре змішуємо, всипаємо трохи чорного перцю і тушкуємо на середньому вогні не менше 10-15 хвилин.

Сіль поки не додавайте, оскільки огірки та розсіл вже солоні. М’ясо і перловка практично готові і час відправити в каструлю картоплю.

Доводимо до кипіння, і варимо 15 хвилин до повної готовності картоплі.

Впевнена, що багато хто це знає, але, про всяк випадок повторю – не можна додавати у воду або бульйон кислі продукти раніше, ніж зваряться картопля або наприклад, бобові, інакше кислота уповільнює процес приготування картоплі, а деякі сорти можуть так і залишитися твердими.

Картопля, м’ясо та перловка повністю готові, і саме час додати в каструлю овочеву засмажку з огірками.

Все добре перемішуємо, даємо розсольнику закипіти, і проварюємо на слабкому вогні ще хвилин 5, щоб усі смаки та аромати потоваришували.

В кінці варіння остаточно знімаємо пінку, обов’язково пробуємо на смак і при необхідності додаємо сіль, цукор або перець.

Всипаємо зелень, вимикаємо плиту, накриваємо кришкою каструлю і даємо настоятися розсольнику 5 хвилин.

Густий, ситний, насичений, на ароматному м’ясному бульйоні – такий суп напевно сподобається вам та вашим близьким!

Інгредієнти:

  • 2-2,5 л води
  • 500-600 г м’яса
  • 1 ст.л. сухого овочевого бульйону
  • 50 г перлової крупи (3-4 ст.л.)
  • 350 г картоплі (2-4 шт)
  • 1 цибулина (130-150 г)
  • 1 морква (130-150 г)
  • 200 г солоних/маринованих огірків
  • 150-200 г розсолу/огіркового маринаду
  • 1 ст.л. томатної пасти (50-60 г)
  • 3 ст.л. олії (40 г)
  • 1 лавровий лист
  • Сіль, перець, цукор за смаком

Для подачі:

  • Зелень
  • Сметана

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *