Якщо ви не знаєте, що спекти до кави на вихідних, спробуйте горіхові булочки зі сметаною. Їх приготування просте і займає небагато часу.
Ділюся рецептом приготування:
У миску висипаємо борошно звичайного сорту, додаємо сіль, ванільний цукор і розпушувач. Потім все дуже добре перемішуємо.
До борошна додайте нарізане кубиками вершкове масло і добре перемішайте його руками. Як тільки утвориться крихта, додайте до неї сметану і жовток.
Дуже ретельно все перемішуємо до однорідного тіста. Перекладаємо в поліетиленовий пакет, закриваємо і відправляємо в морозилку на 15 хвилин.
Тим часом висипте горіхи в блендер і збийте до однорідності. Яєчний білок виливаємо в миску, додаємо чайну ложку цукру і збиваємо до крутих піків. Висипте змішані горіхи в білок і дуже добре перемішайте суміш.
Потім дістати тісто з морозилки і розділити на 4 частини. Потім 1 частину розкачати в тонкий млинець і розрізати ножем на 8 трикутників.
На ширший кінець трикутника покладіть чайну ложку горіхової начинки, загорніть її кінцем тіста, а потім згорніть у рулет. Повторюйте процес, поки не закінчиться начинки та тісто.
Перекладіть рулетики на деко, застелене папером для випікання, і поставте в розігріту духовку до 180°C. Випікайте їх приблизно 20-25 хвилин.
Спечені рулетики вийняти з духовки і ще гарячими обваляти в цукровій пудрі. Потім дайте їм охолонути і подавайте.
Інгредієнти:
- борошно звичайна – 300 г
- розпушувач – 1/2 ч.л
- сіль – 1 дрібка
- ванільний цукор – 1 ч.л
- вершкове масло – 100 гр
- сметана або білий йогурт – 200 г
- жовток – 1 шт
Для начинки:
- горіхи – 200 гр
- яєчний білок – 1 шт
- цукор – 2 ст.л.
- цукрова пудра – 5 ст.л.