Ми всі іноді відчуваємо це, ми повертаємося ввечері з роботи і настільки втомлені після робочого дня, що нам не дуже хочеться займатися будь-якими іншими справами. Але вечерю треба приготувати. Якщо ви шукаєте натхнення і в той же час хочете спробувати щось нове, смачне і невибагливе, спробуйте рецепт оригінальних курячих гомілок. Ви побачите, що незабаром вони стануть частиною вашого меню завдяки чудовому смаку.
Ділюся рецептом приготування:
Спочатку промийте курячі гомілки в холодній воді, очистіть їх і гострим ножем надріжте шкірку полосами. Відкладіть і дайте трохи висохнути. Тим часом приготуємо маринад, в якому потім маринуватимемо курячі гомілки. Різні маринади – дуже популярний спосіб приготування курки, адже завдяки їм м’ясо стає ще м’якшим і соковитішим.
Приготувати маринад дуже легко. У великій мисці змішайте всі спеції, тобто паприку, сіль, перець, приправу для курки, сушений часник і прованські спеції з соєвим соусом і соняшниковою олією. Отриману суміш ретельно перемішайте, а потім додайте в неї заздалегідь підготовлені курячі гомілки. Поставте миску з гомілками в холодильник і залиште на дві години.
За 10 хвилин до початку приготування наріжте цибулю і обсмажте її на сковороді з невеликою кількістю олії. Коли цибуля стане м’якою і золотистою, приберіть у миску.
Додайте в сковороду мариновані курячі гомілки. Гомілки повільно обсмажити з усіх боків і поступово полити маринадом, що залишився з миски.
Останній крок – викладаємо цибулю і поливаємо гомілки пивом. Потім закрити сковороду кришкою і тушкувати гомілки в такому вигляді приблизно п’ятнадцять-двадцять хвилин.
Рекомендуємо подавати наші курячі гомілки з рисом або печеною картоплею, влітку їх також можна подати з салатом зі свіжих овочів.
Інгредієнти:
- курячі ніжки 6-7 шт
- цибуля ріпчаста 1 шт велика
- соєвий соус 150мл
- перець гострий чилі за смаком
- чорний мелений перець та сіль за смаком
- паприка 1/2ч.л
- часник гранульований 1/2 ч.л
- приправа для курки 1/2 ч.л
- французькі трави 1/2 ч.л
- олія соняшникова 1 ст.л
- пиво 1/2 склянки