Відварюємо до готовності очищену та нарізану картоплю, розминаємо до стану пюре. Розбиваємо в пюре яйце, вливаємо відвар картоплі, солимо і висипаємо цукор із дріжджами, ретельно перемішуємо.
Шаткуємо зелену цибулю і висипаємо до пюре. Висипаємо туди ж борошно, замішуємо м’яке та липке тісто.
Залишаємо тісто під харчовою плівкою на 30 хвилин.
Обминаємо тісто, кладемо на стіл, присипаний борошном. Ділимо тісто на невеликі колобки, розкачуємо їх у товсті коржики.
Нарізаємо дрібно ковбасу, натираємо сир і кладемо в середину кожного коржика.
Запечатуємо начинку всередині тіста. Обсмажуємо пиріжки з обох боків до рум’яної скоринки в гарячій олії на сковороді.
В результаті виходять пишні м’які пиріжки з начинкою із сиру та ковбаси.
При цьому можна зробити начинку для картопляних пиріжків на власний смак.
Інгредієнти:
- Картопля – 400 г;
- Відвар картоплі – 200 мл;
- Цукор – 1 ст.л.;
- Сіль – 1 ч. л.;
- Дріжджі – 10 г;
- Яйце – 1 шт.;
- Зелена цибуля – 1 пучок;
- Соняшникова олія – 20 мл;
- Сир;
- Ковбаса.