Надзвичайно смачний, пухкий і ніжний пиріг. Цей рецепт просто необхідний кожній господині, запишіть його в книгу рецептів!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для тіста:
- 2 яйця;
- 4 ложки цукру;
- 2 ложки какао;
- 6 столових ложок борошна;
- 2 столові ложки крохмалю (картопляного);
- 2 чайні ложки розпушувача;
- 10 ложок молока;
- 6 столових ложок олії;
- 0,5 г ваніліну;
- 1/3 чайної ложки солі.
Для крему:
- 250 мл ряжанки не менше 20%;
- 2-3 ложки цукрової пудри.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, крохмаль, розпушувач, ваніль і какао. Процідіть суміш і відставте.
2. Віночком змішати яйця з цукром. Потім додайте сіль і молоко, потім все дуже добре перемішайте.
3. Додайте суміш сухих інгредієнтів, має вийти тісто трохи більш рідке, ніж для млинців.
4. Вливаємо олію, перемішуємо і тісто готове.
5. Візьміть скляну форму для мікрохвильовки діаметром 22 см, змастіть її маслом і вилийте тісто.
6. Поставте блюдо в мікрохвильову піч на 7-9 хвилин і запікайте верх при потужності 750В. Спонж збільшується в об’ємі в 3 рази і не обвисає. Зробіть зубочистки.
7. Перевертаємо миску і розрізаємо бісквіт на 2-3 пласта. Секрет пишного і м’якого бісквіта криється в крохмалі.
8. Поки бадилля остигає, приготуйте крем. У вершки додайте цукрову пудру і збийте склад. Крем готовий.
9. Монтуємо торт. Верхівки з обох сторін змастити кремом і покласти один на одного.
10. Прикрашаємо торт за бажанням. Я посипала його шоколадною стружкою і додала виноградних кісточок.
Пиріг готовий, можна подавати його відразу з чашкою чаю, а можна дати йому постояти ще 15-20 хвилин, тоді він стане ще більш гладким. Бісквіт без крему можна подавати як торт.
Бажаємо приємного апетиту в колі ваших близьких!