Необхідні інгредієнти
Для тіста:
- борошно – 3 склянки;
- цукор – 1 склянка;
- масло вершкове – 2 ст. ложки;
- яйця – 3 шт.;
- сода – 2/3 ч. ложки;
- сіль – щіпка;
Для крему:
- молоко – 1 л;
- яйця – 3 шт.;
- борошно – 2 ст. ложки;
- цукор – 1 склянка;
- ванілін;
- горіхи волоські – 100 г;
Процес приготування:
- Щоб приготувати торт «Наполеон» на сковороді, збиваємо яйця з цукром, додаємо м’яке масло, сіль, соду (погасити оцтом) і 2,5 склянки борошна (борошно, що залишилося, піде на розкачування коржів).
- Замішуємо тісто і залишаємо його відпочивати на 15-20 хв. Кількість борошна і цукру я вимірювала склянками місткістю 250 мл.
- У цей час готуємо крем для торта «Наполеон». Добре розтираємо яйця з цукром. Потім додаємо борошно, перемішуємо і розводимо холодним молоком. Ставимо на невеликий вогонь і доводимо до кипіння, безперервно помішуючи вінчиком, щоб уникнути грудочок і щоб крем не пригоріла.
- Коли крем закипить, знімаємо з вогню, додаємо ванілін і відставляємо остигати. Тісто розгортаємо у вигляді ковбаски та ділимо його на 14 шматочків. Кожен шматочок розгортає приблизно за розміром сковороди (у мене діаметр сковороди 20-21 см).
- Випікаємо коржі на розігрітій сковороді, вогонь середній, сковорода суха. Печуться коржі дуже швидко, стежте, щоб не пригоріли. Щоб торт вийшов ідеально рівний кожен корж, ще гарячий, обрізаємо, поклавши на нього тарілку трохи меншого діаметру.
- Я цього не робила, а напекла відразу всі коржі, а потім акуратно, намагаючись не зламати корж, звичайними кухонними ножицями (без тарілки) порівняла коржі.
- Обрізки від коржів зберігаємо для присипки торта. Не переживайте якщо корж зламається, надалі все склеїться кремом.
- Змащуємо теплим кремом кожен корж, крем не шкодуйте. Перемелюємо горіхи й обрізки коржів за допомогою блендера. Обсипаємо вийшла крихтою торт з усіх боків. Даємо йому час просочитися.
Смачного!