Інгредієнти:
- Капуста — 2,5 кг
- Перець ( солодкий ) — 750 г ( у мене 3 шт. )
- Морква — 500 г
- Цибуля — 500 г
- Сіль — 2 ст. ложки
- Цукор — 175 г
- Олія — 250 мл
- Оцет ( 9% ) — 180 мл
Пояснення: вага всіх овочів вказано вже в очищеному вигляді.
Вихід готового продукту — 3 банки по 1,5 л.
Приготування:
Головну роль в цьому салаті грає капуста. Нашинкувати капусту звичним для вас способом і скласти в великий тазик ( або каструлю ).
Іншим за значимістю інгредієнтом в цьому салаті є перець. Дуже рекомендую вибрати самий хороший товстостінний ( дуже соковитий ) червоний перець. Я для цього салату використовую добірний перець, тим більше що треба-то його всього три штуки. Якщо тонкостінний, то набагато більше, а смак буде гірше, тому не скупіться.
Перець очистити від насіння і нарізати дрібним квадратиком, моркву очистити і натерти на великій терці, цибулю почистити і нарізати ( по можливості ) дрібно. Додати підготовлені овочі до капусти.
Ретельно перемішати всі овочі.
Тепер додати сіль, цукор, олію і оцет. Ще раз добре перемішати до повного розчинення цукру.
Готовий салат розкласти по сухих банках і закрити кришками, можна капроновими, але я останнім часом закриваю металевими і вниз підкладаю пергамент, злегка змочений горілкою ( сестра навчила, тепер роблю так ).
Салат повинен трохи постояти ( приблизно 3-5 днів ), промаринуватися, і можна їсти. Однак, якщо буде стояти довше, то стає ще смачнішим. Салат прекрасно зберігається, причому досить довгий час ( по кілька місяців ). Я одну баночку залишаю в холодильнику, інші відправляю в підвал.