Інгредієнти:
- молоко тепле 300 г
- вода тепла 300 г
- цукор 2 ст. л.
- дріжджі сухі 2 ч. л.
- 1 яйце + 1 яєчний білок
- сіль 1 ч. л.
- борошно 1 кг
Для змащування:
- 1 яєчний жовток
- 2-3 ст. л. молока
Сироп:
- цукор 250 г
- вода 250 г
- шматочок лимона
Приготування:
Змішую тепле молоко з теплою водою, цукром і дріжджами, добре вимішую. Накриваю і ставлю в тепле місце на 1 годину. Додаю яйце і один білок, перемішую і всипаю сіль, перемішую. Всипаю просіяне борошно і вимішую еластичне тісто. Стіл змащую олією і вимішую тісто на ньому. Накриваю і залишаю в теплому місці на 30 хвилин.
Ділю тісто на 4 частини, скачую колобки. Розкачую кожен у пласт, змащую вершковим маслом і роблю надрізи, за якими складаю назад тісто.
Накриваю його плівкою і залишаю на 30 хвилин.
Розкачую в кожен шматок тіста в пласт, ріжу трикутниками, звертаю круасани.
Викладаю на деко, застелене пергаментом. Змащую жовтком, збитим із молоком. Випікаю за 200 градусів близько 15 – 20 хвилин.
Сироп:
Варю сироп із цукру і води та за смаком додаю шматочок лимона. Вмочую всі круасани в сироп і викладаю на блюдо для охолодження.
Круасани виходять просто дивовижні, м’які, листкові і пишні.