Дoдайте це до каpтоплі – і деpуни будуть пуxкими і xрумкими. Клаcика без боpошна

Авторка українського кулінарного YouTube-блогу “Кулінарні рецепти від Надії” розповіла, як приготувати класичні картопляні деруни без борошна.

За словами блогерки, за цим рецептом деруни виходять ніжними й пухкими всередині з хрумкою скоринкою зовні.

Продукти:

900 г картоплі з великим вмістом крохмалю;

цибулина;

яйце;

1 ст. л. із гіркою майонезу;

сіль і перець за смаком;

олія для смаження.

Приготування

Натріть цибулю на тертці. Потім натріть картоплю. Посоліть.

Завдяки солі картопля віддасть більше соку.

Процідіть масу через сито, ретельно витискаючи.

Перекладіть картопляну масу в миску. Додайте яйце.

Додайте майонез. Поперчіть.

Додайте крохмаль, який осів на дні ємності з вичавленим із картоплі соком. Перемішайте.

Розігрійте на сковороді олію й ложкою викладіть картопляну масу. Обсмажте деруни з двох боків до золотистого кольору. Викладіть на паперовий рушник.

Нюанси

Цибулю додають до картоплі, щоб вона не потемніла. Крім того, цибуля надасть дерунам пухкості й зробить їх смачнішими.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *