На заміну ковбасі, міняю м’ясо і щоразу новий смак! Сальцесон з курки, смачно, красиво, а найголовніше без метушні.
Нам знадобиться:
- курка – 1,5-2 кг,
- сіль – 1,5-2 ч.л.,
- желатин – 25-30 гр,
- лавровий лист – 3-4 шт,
- чорний перець – за смаком,
- часник – 8-10 зуб
Покроковий рецепт приготування:
1. Курку розрізаємо на частини, беремо чашу від мультиварки і кладемо половину курки, посипаємо сіллю і швидкорозчинним желатином, кладемо пару лаврових листків. Потім кладемо другу половину курки і посипаємо желатином і сіллю, кладемо лавровий лист. Вливаю 50 мл води, включаю режим тушкування і готуємо 3 години.
2. Після курку виймаємо з чаші мультиварки, поки курка остигає дрібно поріжемо зубчики часнику. Прибираємо з м’яса кісточки, вливаємо сік, що виділився під час варіння, кладемо часник і перець, добре перемішуємо, кладемо у відповідну форму, утрамбовуємо, прикриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник до повного остигання.
3. Дуже і дуже смачний сальцесон із курки готовий.