Очищену від зябер, плавників, голови та нутрощів рибу промиваємо. Робимо на рибі упоперек невеликі надрізи, кладемо в целофановий пакет.
Посипаємо рибу сіллю, паприкою, спеціями для риби та сушеним часником, змішуємо.
Запечатуємо пакет та залишаємо рибу маринуватися на 30 хвилин.
Нарізаємо чверть кільцями цибулю, кільцями ріжемо моркву. Викладаємо у форму для запікання цибулю та моркву.
Нарізаємо невеликими шматочками кабачки, також очищений червоний перець. Також кладемо кабачки та перець до цибулі та моркви у форму для запікання.
Солимо овочі і посипаємо орегано, поливаємо олією і перемішуємо руками. Кладемо на овочеву подушку рибу та запікаємо при 180 градусах 35-40 хвилин.
Таким чином, ми отримуємо соковиту білу рибу з гарніром у вигляді овочів. Страва підходить як для вечері, так святкового столу.
Інгредієнти:
- Риба – 1 кг;
- Спеції для риби – 1 ч.л.;
- Паприка – 1 ч. л.;
- Сушений часник – 1 ч. л.;
- Червона цибуля – 1 шт.;
- Морква – 2 шт.;
- Кабачок – 2 шт.;
- Перець червоний – 2 шт.;
- Соняшникова олія – 50 мл;
- Сіль – 2 ч.л.;
- Орегано – 1 ч.л.