Ця страва не тільки чудово смакує, але і радує око. Тому вона підходить для стандартного сімейного обіду або вечері. Ви також можете подати фаршировану картоплю на вечірку або будь-яке свято.
Ділюся рецептом приготування:
Спочатку очистіть і вимийте картоплю, потім зріжте верхню третину кожної з них і видаліть її круглим або класичним ножем. Потім покладіть картоплю в каструлю з холодною водою і варіть приблизно 8-10 хвилин.
Після закінчення часу дістаньте картоплю з води і дайте їй охолонути. Тим часом приготуйте начинку з фаршу. Помістіть фарш на ваш вибір у миску середнього розміру, посипте дрібно нарізаною цибулею та приправте сіллю, перцем і, можливо, вашими улюбленими свіжими травами та спеціями. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і наповніть отриманою сумішшю картоплини. Викладіть картоплю у глибоке деко.
Готуєш соус для запікання зі сметани, розтопленого, охолодженого масла і трохи води. Для більш насиченого смаку можна також додати трохи готового томатного соусу. Все добре перемішайте і залийте сумішшю фаршировані картоплини.
Ставимо страву в духовку на півгодини. Випікати при 180 градусах Цельсія. Готову картоплю з фаршем подавайте з салатом зі свіжих або маринованих овочів. Чудово доповнить страву соус зі сметани з зеленню. Приємного апетиту!
Інгредієнти:
- картопля – 15 шт.
- м’ясо – 250 гр
- цибуля – 1 шт.
- томатна паста по смаку
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- сметана – 50 гр
- вершкове масло – 50 гр