Ягідний пиріг – це десерт, який можна приготувати із різних видів тіста та ягід. Тісто може бути пісковим, листковим, дріжджовим або бісквітним. В якості начинки використовуються свіжі або заморожені ягоди: полуниця, малина, смородина, вишня, чорниця та інші.
Ягідний пиріг можна прикрасити цукровою пудрою, збитими вершками, кулькою морозива чи листочками м’яти. Це відмінний вибір для чаювання в родинному колі або друзів. Розкажу, як швидко приготувати ароматний солодкий пиріг із замороженими ягодами.
Ділюся рецептом приготування:
У миску з яйцями висипаємо класичний і ванільний цукор, сіль і ретельно перемішуємо до розчинення дрібок. Вливаємо кефір та олію, знову перемішуємо.
Висипаємо в суміш 240 г борошна і розпушувач, замішуємо густе тісто без грудок. Змішуємо ягоди з ложкою борошна, висипаємо в тісто, з’єднуємо інгредієнти.
Виливаємо тісто у форму, застелену пергаментом. Випікаємо пиріг при 180 градусах 40 хвилин.
В результаті виходить чудовий ароматний пиріг. Після приготування рекомендуємо посипати цукровою пудрою.
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.;
- Борошно – 260 г;
- Розпушувач – 10 г;
- Цукор – 160 г;
- Сіль – 1/3 ч.л.;
- Кефір – 8 ст.л.;
- Соняшникова олія – 8 ст.л.;
- Ягоди – 300 г.