Печінка відноситься до тих продуктів, які не всі люблять, однією з причин є їх неправильне приготування. Вона або занадто жорстка, або засохла, як підошва, або гіркувата. Я розповім, як зробити печінку м’якою, соковитою та смачною, щоб ви могли насолоджуватися всіма перевагами її смаку.
Ділюся рецептом приготування:
Спочатку очистіть цибулю і наріжте її середніми круглими скибочками. Відокремте окремі кільця одне від одного. Поставте на плиту велику сковороду з невеликою кількістю олії, розігрійте її і викладіть на неї пів кільця цибулі.
Ретельно промийте печінку під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками, щоб видалити залишки води. На обробній дошці гострим ножем наріжте їх тонкими скибочками товщиною приблизно 1 сантиметр і видаліть оболонки та жилки.
Змішайте в мисці п’ять-шість столових ложок борошна з чайною ложкою солі, добре перемішайте і обмочіть цією сумішшю тонкі скибочки печінки. Акуратно обтрусіть надлишки борошна і викладіть на сковороду до смаженої цибулі. Зменшіть вогонь до середнього і за потреби додайте ще трохи олії.
Смажимо так печінку приблизно хвилину-півтори, а потім перевертаємо на іншу сторону не чіпляючи цибулю. Завдяки тому, що вона смажиться на цибулі, вона не досягає розпеченої поверхні сковороди і її поверхня не підгорає, а також кусочки красиво просочуються ароматом смаженої цибулі.
Обсмажити печінку до золотистого кольору з іншого боку, потім змішати з цибулею, накрити кришкою і тушкувати ще 15-20 секунд. Потім знімаємо з вогню, виймаємо печінку зі сковороди на тарілку, викладаємо трохи смаженої цибулі і подаємо до столу.
Інгредієнти:
- печінка – 500 г
- цибуля – 2 шт
- сіль – 1 ч.л
- борошно – 6 ст.л.
- олія соняшникова для смаження – за потребою