Домашні пряники в білковій глазурі: готуємо домашні смаколики до чаю за рецептом моєї матусі
Для тіста:
- 500 мл кефіру
- 250 г цукру
- щіпка солі
- 2 жовтки
- 120-130 г олії
- 1 ст. л соди (без гірки)
- 1 ч. л кориці (за бажанням)
- 700-800 г борошна
Для глазурі:
- 2 білки
- 250-300 г цукрової пудри
- 1 ч. л лимонного соку
Приготування:
У миску з кефіром додаємо соду і добре перемішуємо – буде бурхлива реакція (тому миску беремо глибоку).
Потім додаємо цукор і сіль, жовтки, олію.
Корицю за бажанням! (я не додавала, не дуже її люблю)
Частками додаємо борошно, що просіяємо, замішуємо м’яке тісто, злегка липне до рук (не забивайте борошном)
Даємо тісту відпочити близько 10 хвилин і формуємо пряники у формі кульок.
Розкладаємо на лист з пергаментним папером і випікаємо в розігрітій духовці близько 25-30 хвилин при 180*
Готуємо глазур: білки збиваємо до білого стану, додаємо частинами цукрову пудру, додаємо лимонний сік.
Готовим пряникам даємо повністю охолонути і змішуємо в глибокій мисці з глазур’ю, можна накрити миску кришкою і потрясти.
Далі викладаємо пряники в один ряд, щоб підсохла глазур.
З однієї норми тіста виходить близько 25 великих пряників.
Смачного! Готуйте з любов’ю і нехай смакує