Щоб вибрати в магазині найсмачніше й найсвіжіше сало, потрібно звернути увагу на низку чинників.
Про чотири з них розповідають 9 жовтня в публікації на сайті Ukr.Media.
“Перше, на що слід звернути увагу, – це на товщину шматка.
Вона має бути від 3 до 6 см.
Якщо цей критерій дотримано, то свиня не була старою, а отже, продукт буде м’яким, – ідеться в матеріалі.
– Другий критерій – колір шкурки. Вона має бути світлою й без щетини. Важливо пам’ятати, що шкурка буває темною через те, що її обпалили.
У цьому разі на ній будуть добре помітні нерівномірні сліди підпалин”.
Під час купівлі також важливо звертати увагу не тільки на колір шкірки, але й на колір самого сала – воно має бути білим або ніжно-рожевим у центрі, допускають і рожеві вкраплення.
“Сало в жодному разі не має бути жовтим – це свідчить про те, що продукт зіпсований”, – зазначили автори статті.
Крім того, у сала не має бути будь-якого стороннього запаху, крім запаху свіжості.