Кожна господиня має свій найвдаліший і найулюбленіший рецепт квашеної капусти. Ділюся своїм і хочу окремо відзначити, що квашу я капусту на місяць, що росте, в будь-який жіночий день – середи, п’ятниця або субота. Так квасила капусту моя мама, а ось бабуся будь-якого тижня, в якому є буква «р». Іншими словами, лише у понеділок не варто займатися капустою.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
капуста, 1 кг;
морква, 1 шт;
вода кип’ячена, 1 л;
сіль|соль|, 1 ст.л.
Процес приготування
Я на кожен 1 кг капусти беру лише 1 моркву, таке співвідношення вважається ідеальним. Якщо ви взяли 2 кг капусти, тоді беріть 2 середні моркви.
Капусту тонко шаткуємо, морква трьом на великій тертці.
Змішуємо капусту, моркву, насіння кропу до смаку.
Укладаємо, але не трамбуємо капусту в банки або велику ємність.
Для маринаду змішуємо воду кип’ячену із сіллю та заливаємо капусту.
Залишаємо у приміщенні на 5 – 6 днів і щодня протикаємо, щоб разом із вуглекислим газом виходила гіркота.
Розкладаємо капусту в банки, трамбуємо. У кожну банку насипаємо по 2 ст.л цукру та заливаємо розсіл.
Ставимо капусту в підвал або холодильник на пару днів.
Зберігаємо капусту в прохолодному місці.
Така капуста дуже підходить для гасіння і як начинка для пирогів і пиріжків, вареників.