Рецепт оселедця пряного посолу за ГОСТом СРСР!
Інгредієнти:
1 л води
0.75 г гвоздики
1.05 г сушеного коріандру
0.6 г меленої кориці
0.15 г лаврового листа
0.15 г сушеної м’яти
0.2 г мускатного горіха
1.9 г запашного перцю
0.6 г чорного перцю горошком
0.25 г сушеного чилі
20 г цукру
700 г свіжомороженого оселедця
90 г солі
Покроковий процес:
Виберіть два великі неушкоджені оселедці. Розморозьте їх та вимийте. Підготуйте всі необхідні спеції, сіль та цукор.
Змішайте подрібнені спеції з неповною чайною ложкою солі та цукром.
Розчиніть сіль, що залишилася, в чистій воді.
Зробіть розріз від хвоста до голови кожної риби. Потрошіть і очистіть їх від молока, ікри та нутрощів.
Підготуйте ємність для засолювання риби. В ідеалі це може бути дерев’яна або пластикова бочка із вкладишем із харчової плівки, але ви можете використовувати скляну ємність із харчовим пакетом.
Укладіть рибу в пакет і натріть їх сумішшю спецій, солі та цукру.
Залийте сольовим розчином, зав’яжіть пакет і помістіть оселедець у холодильник.
Через 3 дні оселедець буде готовий. Ви можете нарізати її на шматочки та подавати з картоплею.
Приємного апетиту!